fbpx

Μια δήλωση αγάπης από το Graduate Catwalk των σπουδαστών του Avioti Fashion ED

Παρουσίασαν μίνι συλλογές με πρωτότυπα ρούχα, σχεδιασμένα και άψογα κατασκευασμένα, εξολοκλήρου από τους ίδιους, άρτια ολοκληρωμένα κομμάτια, έτοιμα προς πώληση!

Κάθε συλλογή, ήταν, εμπνευσμένη από μια προσωπικότητα, που επηρέασε θετικά ή αρνητικά την ανθρωπότητα και οι σπουδαστές προβάλλοντας τις δυνατότητές τους στο personal exclusive design, εξέπνευσαν συναισθήματα και πυροδότησαν σκέψεις.

Σε μια εποχή άνευ προηγουμένου διαχωρισμού και διαφορετικών απόψεων αναγνωρίζουμε την ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, για ενσυναίσθηση και συμπόνια…

.2
.3
.4
.5

Το χαμόγελο του σπουδαστή Lamin Kanu, πρόσφυγα από τη Sierra Leone, επισφραγίζει την πεποίθηση ότι αξίζει να προσπαθούμε έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο ομόνοιας και ίσων ευκαιριών για όλους.

Επιμελήθηκε το styling και κατασκεύασε τα παπούτσια και τα αξεσουάρ, για την sustainable συλλογή με τα αντιπολεμικά μηνύματα, της Kalli Tsk.

.6
.7

Με τη σειρά της, η Μαριλίζα Λούντζη μας παρουσίασε σε ένα φόρεμα, όλα αυτά για τα οποία θα διαδήλωνε σήμερα η Freda kalo.

.8
.9
.10
.11
.12
.13
.14

Εμπνευσμένες από τις απίστευτες μορφές των Ελληνίδων της παράδοσης, αλλά και το σθένος των γυναικών της Πίνδου, όπως και την προσωπική σχέση που είχαν οι γυναίκες με τον μυστικισμό σε όλη την ιστορία, ήταν οι θεματικές των συλλογών των Αννα Κυπραίου, Παυλίνα Κύρκου και Κατερίνα Σαρειδάκη αντίστοιχα.

.15
.16
.17
.18
.19
.20
.21

Τα δικαιώματα των γυναικών, έρχονται πάλι στο προσκήνιο όταν η Φρόσω Αλεξοπούλου υποστηρίζει το Ινδικό στυλ, εμπνευσμένο από την Arundati Roy, η Αρμέλα Παρτάλη το minimal chic από τη lady Dianna, και η Βασιλική Μέντη που μετέφερε με επιτυχία την persona της Madame de Pompadouρ από το χθες στο σήμερα, δηλώνοντας τη δυαδικότητα στην οποία, πολλές γυναίκες στην εξουσία έχουν πλοηγηθεί.

.22
.23
.24
.25

Ενώ η Ζαχαρούλα Σέντη, μας έδειξε, πώς να βρίσκουμε τρόπους μέσω της απλότητας και της στιλπνάδας των εντυπωσιακών εσώρουχων και μαγιό, να επιφέρουμε κοινωνική αλλαγή, απενοχοποιώντας τη θηλυκότητα!

.26

Δεν υπάρχει πλέον προκαθορισμένο πλαίσιο, είμαστε πιο μοναδικοί από ποτέ! Δηλώνει το AviotiFashion ED Στο IMPERSONATION το γενικό θέμα της επίδειξης!

.27
.28
.29
.30
.31
.32

Η δύναμη και η απαλότητα στα υφάσματα, συνδυάζονται με την τραχύτητα και το ακατέργαστο, για να εμπνεύσουν μορφές που αντηχούν σε μια μοναδικά αυθεντική γενιά.

Εκσυγχρονισμένη ροκοκό προσέγγιση, εξίσου ισχυρή και απαλή, από ντουσέζ και οργάντζες. Ακατέργαστα νήματα προσφέρουν μια χαλαρή κομψότητα στα παραδοσιακά λινά και βαμβακερά υφάσματα που εμφανίζονται με πειραματικές επιστρώσεις και εκτυπώσεις.

Σχεδόν σαν ένα δεύτερο δέρμα, τα σατέν υφάσματα, οι λύκρες και οι μουσελίνες αγκαλιάζουν και αναδεικνύουν το σώμα.

.33
.34
.35

Ενώ οι ιμάντες, το χαρτί, ο γύψος και ένα στρώμα σκληρότητας από ακατέργαστα sustainable υλικά όπως η γιούτα, αγκαλιάζονται με τη θηλυκότητα των φούξια χρωμάτων του ταφτά.

Οι χειρόγραφες γραμματοσειρές φέρνουν μια οικειότητα γιορτής, δείχνοντας ότι η τέχνη υπερβαίνει τα όρια του φύλου και της ταυτότητας

.36
.37
.38
.39

Απαλή αφή αλλά και γενναιόδωρος όγκος σε αρμονία για τις γραμμές των ρούχων.

Οι σιλουέτες ήταν δυνατές, αλλά απαλές . Χρησιμοποιήθηκε η δυναμική των δημιουργικών λεπτομερειών για τα αξεσουάρ αυτής της ανακουφιστικής ιστορίας.

Κομμάτια βικτωριανής εποχής με δραματικές λεπτομέρειες στους λαιμούς, φουσκωτά παντελόνια, σούρες και βολάν. Ευαίσθητες λεπτομέρειες, από σούρες και πιέτες, μακριά παντελόνια και lounge tailored οπτικές, σετ από σατέν με μινιμαλιστική αισθητική, μάξι πλισαρισμένα φορέματα, και πουκάμισα με αναπάντεχες λεπτομέρειες.

.40

Κατά το χαιρετισμό τους, ήταν ολοφάνερη η αγωνία στα μάτια των σπουδαστών, για το αν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν με τις συλλογές τους, αλλά και να περάσουν τα μηνύματα τους. Όμως τα χειροκροτήματα του κόσμου, επιβεβαίωσαν το θερμό κλίμα υποδοχής τους στο χώρο της μόδας!

Υπεύθυνη προγραμμάτων: Anastasia Avioti
Concept Design: Μαρίνα Πολυμέρη, Πάνος Θάνος
Styling: Lamin Kanu , Θοδωρής Γκλίνας
Επιμελητές εκπαιδευτικοί: Anastasia Avioti , Δημήτριος Ορδουλίδης, Πάνος Θάνος, Ιωάννα Καλογεροπούλου
Fashion editor: Πάνος Θάνος
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Jenny Oikonomou Rizou, Αναστασία Αποστολίδου,

Jewelry : @Frangos jewelry, jewelleries from “Kinitro
Shoes : @envie shoes, superga,
Bags : amaliakyrkou

Ευχαριστούμε @studio_nicomark και Chris Tourlakis για το φωτογραφικό υλικό

Pin It on Pinterest