fbpx

5 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ
ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ FASHION BUSINESS
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ “MUST” FASHION ΣΠΟΥΔΕΣ

Γράφει η Αναστασία Αποστολίδου,
MSc, Fashion Marketing & Management
Λέκτορας στο πρόγραμμα «Μόδα & Επιχειρηματικότητα»,
Avioti Fashion ED

Αν ενδιαφέρεσαι για τη μόδα στο σύνολό της, και θες να τη δεις και να την μάθεις απ’ όλες της τις πλευρές, τότε ο κόσμος του Fashion Business (Fashion Marketing & Management) είναι για σένα.

…Μπορεί να μην έχεις αποφασίσει ακόμα ακριβώς τη συγκεκριμένη ειδικότητα που θέλεις να ακολουθήσεις, αλλά ξέρεις ότι θέλεις να είσαι στον κόσμο της μόδας, δηλαδή μέσα στη δημιουργία και την έμπνευση.

Σε ιντριγκάρει η ιδέα να βρίσκεσαι εκεί όπου γεννιούνται ιδέες και κατασκευάζονται concept, γίνονται brainstorming και συζητήσεις γύρω από τον τρόπο ένδυσης και της αισθητικής έκφρασης. Θέλεις να δείς πως είναι σε μια φωτογράφιση, στη διάρκεια ενός styling, μια οργάνωση ενός show, τη δημιουργία μιας digital καμπάνιας.. Όλα!

…Μπορεί να σε ενδιαφέρει στοχευμένα μια απο τις καριέρες που μπορεί κανείς ν’ακολουθήσει μετά από το συγκεκριμένο δίπλωμα: Marketing manager, Visual Merchandiser, Fashion buyer, Stylist, Creative Director, Fashion journalist, Brand manager, Public relations manager, Retail manager, Fashion Consultant, Fashion Blogger, Event Manager, κ.α.

…Μπορεί ήδη να έχεις στα σκαριά την δική σου επιχείρηση μόδας και θες να μάθεις πως ακριβώς να το κάνεις με επιτυχία, τι να προσέξεις, και τι στρατηγική διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις.

…Θες να σπουδάσεις κάτι διαφορετικό και φοβερά δημιουργικό, που να έχει πολλές εναλλαγές.

…Ή, κατά κάποιον τρόπο, όλα τα παραπάνω (!).

FASHION BUSSINESS

Γιατί να σπουδάσεις Fashion Business ?

1) Αποκτάς πολύτιμη, σφαιρική γνώση και κριτική σκέψη για όλο το φάσμα της μόδας. Μαθαίνεις για την βιομηχανία απ’άκρη σ’άκρη, γιατί διδάσκεσαι ποικιλία μαθημάτων & επιστημών.

  • Τι σημαίνει βιομηχανία της μόδας?
  • Τι έχει προηγηθεί του τελικού προϊόντος που βλέπουμε στα καταστήματα?
  • Πως στήνεται μια επίδειξη μόδας ή μια φωτογράφιση?
  • Ποιες είναι οι τάσεις στην δημιουργία ρούχου σήμερα, από άποψη κατασκευής, υλικών αλλά και τρόπους συνεργασίας κι επικοινωνίας?
  • Τι αξίες διέπουν τις συνδιαλλαγές μας και τι είναι η δημιουργική ηγεσία?
  • Γιατί η βιομηχανία της μόδας είναι τόσο σημαντική και τι επιρροή έχει στο περιβάλλον?
  • Τι πάει να πει αειφορία και πως μπορούμε να την προάγουμε και να συντελέσουμε σε μια ευρύτερη θετική ανάπτυξη του τομέα μας?
image003

2) Είναι ένα δίπλωμα με το οποίο έχεις πάρα πολλές επαγγελματικές επιλογές, αποφοιτώντας.

Με τόσο ευρεία θεματολογία (μαθαίνεις από Fashion PR& Advertising, Branding μέχει Merchandising και Business Planning) και μιας και ο καθένας είναι διαφορετικός κι έχει ξεχωριστές δεξιότητες και κλίσεις, όλα τα σενάρια επαγγελματικής κατάρτισης είναι πιθανά.

3) Οι γνώσεις γύρω από το management και το marketing θα σου είναι χρήσιμες παντού!

..Τα εργαλεία του προγράμματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προσωπικό επίπεδο (χτίζοντας το δικό σου ‘brand’ και πως θα επικοινωνήσεις την εικόνα σου προς τα έξω), αλλά και να εφαρμοστούν σε οποιονδήποτε άλλο επιχειρηματικό τομέα, μιας και τα πάντα μπορούν να γίνουν ‘μόδα’.

4) Καλλιεργείς την έκφρασή σου, σε όλα τα επίπεδα: μέσω του γραπτού, του προφορικού λόγου αλλά και μέσω εικόνων κι αισθητικής.

Μην ξεχνάς ότι η μόδα είναι μια μη-λεκτική επικοινωνία κι ένας marketer είναι ο No1 άνθρωπος που μπορεί να την επικοινωνεί με τον καλύτερο τρόπο!

5) Ανακαλύπτεις και προσδιορίζεις την μόδα με νέους όρους, και όχι μόνο εμπορικούς:

Ειδικεύοντας στην μόδα, μαθαίνεις να την αναλύεις από νέα πρίσματα. Σε κοινωνιολογικό επίπεδο, συμβαίνουν τόσα γεγονότα στον κόσμο γύρω μας, που η μόδα γίνεται απλά μια έκφανση τους. Αλλά είναι σίγουρα και συμβολική.

Πως μπορούμε να την αποσυμβολίσουμε? Τι μοτίβα μπορούμε να διακρίνουμε και πως διαμορφώνεται η μόδα στο παρόν και το μέλλον?

Σε κάποια από τα μαθήματα, βγαίνουμε για λίγο από τη σφαίρα της εμπορευματοποίησης και εξετάζουμε τα φαινόμενα της δημιουργίας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης ώστε να θέσουμε ποιοτικές βάσεις στο αντικείμενό μας.

FD002 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗΣ COLLECTION

Αν πιστεύεις ότι το fashion business σου ταιριάζει ή αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, επικοινώνησε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα Μόδα & Επιχειρηματικότητα δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις στον τομέα της μόδας, του μάρκετινγκ και του μάνατζμεντ.

Σε μια εποχή υψηλού ανταγωνισμού, εμπορικότητας και τεχνολογικής ανάπτυξης, οι μανατζερς παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στον επαναπροσδιορισμό του συνεχώς μεταβαλλόμενου δημιουργικού περιβάλλοντος της μόδας.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει διαλέξεις, προβολές, πρότζεκτ και σεμινάρια, καθώς και διάφορες μεθόδους αξιολόγησης, όπως εργασίες, παρουσιάσεις, έρευνα και ανάπτυξη, κουίζ.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του προγράμματος, δίνεται έμφαση στις εννοιολογικές και αισθητικές ικανότητες των σπουδαστών, καθώς και στην ακαδημαϊκή γραπτή και προφορική έκφραση.

Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι να καταρτήσει τους σπουδαστές ώστε να δημιουργήσουν και να εξελίξουν αποτελεσματικά επιχειρηματικές ιδέες, στρατηγικές μάρκετινγκ, αναλύσεις, διαφημιστικές εκστρατείες, event κ.α, όλα σχετικά με το χώρο του Μάρκετινγκ & Μάνατζμεντ της Μόδας.

Φόρμα ενδιαφέροντος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Pin It on Pinterest