fbpx

Το Σάββατο 30/09/2017 νωρίς το απόγευμα, η Σχολή Μόδας AVIOTI FASHION ED, παρουσίασε στο 3ο NGFL στο παλιό χρηματιστήριο, τις δημιουργίες Υψηλής Ραπτικής  των αποφοίτων του τμήματος BESPOKE & HAUTE COUTURE σχεδιασμός και κατασκευή νυφικού. Οι απόφοιτοι Μαρίνα Πολυμέρη, Πάνος Θάνος, Ματίνα Δέδε, Δάφνη Αδαμίδου, Ναταλί Σταυρίδη και Τριανταφυλλιά Γουνελά, αφού παρακολούθησαν με επιτυχία το μονοετές πρόγραμμα σπουδών του laboratory, δούλεψαν μεθοδικά και σκληρά, για μια conceptual collection, με θέμα: ΑΙΟΝ που σημαίνει αιώνιο, βασισμένο στις πανανθρώπινες αλήθειες που προάγει ο μύθος του δωδεκάθεου, παντού και πάντα, στο χώρο και στο χρόνο!

2

Όλο το χρόνο οι σπουδαστές εκπαιδεύτηκαν σε τεχνικές Υψηλής Ραπτικής  όπως: patron advance, κέντημα και embroidery design, appliqués, χειροβελονιές Υψηλής Ραπτικής, moulage and drapes, rehearsals and constructions for wedding dresses, καθώς και ειδικές κατασκευές και χειροτεχνίες για κομμάτια Avant Garde.

Με το τέλος του προγράμματος σπουδών, ξεκίνησαν την κατασκευή των επιλεγμένων σχεδίων της ομαδικής συλλογής, και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του τμήματος, αλλά και σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους, σε διάστημα ενός μηνός, ολοκλήρωσαν 12 δημιουργίες όσοι  και οι Θεοί του Ολύμπου. Η σχολή δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στις οικονομικές δυνατότητες των σπουδαστών, αποδέχτηκε το να χρησιμοποιηθούν, απλά οικονομικά υλικά, χαμηλού κόστους, με τη βεβαιότητα ότι αυτό δε θα επηρέαζε την αρτιότητα της τελικής εμφάνισης  των κομματιών. Όπως και συνέβη.

3

Άλλωστε  το LABORATORY AVIOTI FASHION ED είναι ένα σημείο συνάντησης για ανθρώπους γεμάτους δημιουργική ενέργεια.   Οι πρωτότυπες ιδέες τους είναι η λύση για την κρίση. Επιτρέπει στους σπουδαστές ένα πιο ολιστικό, σφαιρικό και ουσιαστικό τρόπο παρακολούθησης και εκπαίδευσης

Όταν η τυποποίηση μιας τόσο ζωτικής ανάγκης όπως το ντύσιμο, έχει κουράσει, το AVIOTI FASHION ED, αναζητά νέες οδεύσεις στον τομέα της μάθησης και της επιμόρφωσης που καλλιεργούν την έμπνευση, προάγουν την προσωπική ιδέα και τεχνική και θα βοηθούν στην αποκρυστάλλωσή της και στη μετατροπή της σε έργο.  Έτσι μόνο θα διασφαλιστεί η ιδιαιτερότητα του Έλληνα δημιουργού και τεχνίτη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διδασκαλίας, οι σπουδαστές συμμετέχουν σε ένα πιο ολιστικό, σφαιρικό και ουσιαστικό τρόπο παρακολούθησης των προγραμμάτων.  Κάτω από την γνωστική διαδικασία εξειδικευμένων τρόπων μετάδοσης έγκυρων πληροφοριών προς επεξεργασία, αλλά και την εντατική πρακτική ενασχόληση με το αντικείμενο μάθησης, καλλιεργείται το απαραίτητο κλίμα φιλομάθειας, ερευνητικής διάθεσης, ανάπτυξης κριτικής ικανότητας και σύγκρισης απόψεων.

4

Το AVIOTI FASHION ED υποστηρίζει και συμμετέχει σε θεσμούς σχετικούς με την Ελληνική Μόδα, στα πλαίσια της αναγνώρισης των νέων δημιουργών και ευχαριστεί με τη σειρά του την STALEXPO για την ευκαιρία προβολής των σπουδαστών του, στην εξαιρετική διοργάνωση του 3ου NGFL.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ηθοποιό Ανδρομάχη Μαρκοπούλου για την εισαγωγή και την παρουσίαση της σχολής κατά την έναρξη της διοργάνωσης.

 

Pin It on Pinterest