fbpx

Η Vicky Moudilou παρουσίασε στην αίθουσα  ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ την πρώτη ατομική έκθεση της με τίτλο «Αστικά Ξωτικά».
Παρουσιάστηκαν έργα μεγάλων, μεσαίων και μικρών διαστάσεων δουλεμένα με λάδια σε καμβά.

Η Vicky Moudilou γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία (ΜΒΑ με ειδίκευση στο Finance). Έχει εργαστεί ως οικονομική αναλύτρια στην Coca-Cola Τρία Έψιλον και στην Nova όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Από το 2005 – 2010 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε τον πενταετή κύκλο μαθημάτων των εργαστηρίων ζωγραφικής, του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Ηλιούπολης, με καθηγητές τους ζωγράφους Μαριάννα Κατσουλίδη & Νικόλα Κληρονόμο.
Από το 2007 μέχρι και σήμερα μαθητεύει δίπλα στην ζωγράφο Μαριάννα Κατσουλίδη. Έχει πάρει μέρος σε 9 ομαδικές εκθέσεις. Αυτή είναι η πρώτη της ατομική έκθεση.
Ασχολείται επίσης με την μόδα, σχεδιάζει ρούχα και τσάντες με την επωνυμία “Eating The Goober”

Vicky Moudilou

Η γνωριμία μου με την Βίκυ προέκυψε από το ευχάριστο γεγονός ότι με εμπιστεύτηκε κατά την απόφασή της να ασχοληθεί ενεργά με το χώρο του ενδύματος και είχα την τιμή να είμαι η δασκάλα της σε σημαντικά θεματικά παιδία Ενδυματολογίας και Μόδας. Παρακολούθησε μαθήματα fashion design και επαγγελματικής συλλογής ενδυμάτων, αλλά και MOULAGE DRAPPING.

Ξεχώρισε τόσο για την πρωτοτυπία των ιδεών της, όσο και για την αρτιότητα της εκτέλεσης των τεχνικών σχεδιασμού και κατασκευής. Με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή η φρέσκια οπτική της για το σύγχρονο design, αλλά ακόμη περισσότερο η μεθοδικότητα στον τρόπο της δουλειά της, όταν σε απόλυτη συνάφεια με το στόχο του τελικού αποτελέσματος, κοσμούσε κάθε φορά τη δουλειά της με φαντασία και πρωτοτυπία.

Κάθε μαθητική ώρα για τη Βίκυ ήταν και ένα ερέθισμα. Κάθε κομμάτι γνώσης που αποκτούσε ήταν σαν να πυροδοτούσε εικόνες, που αφού τις επεξεργαζόταν με το δικό της μαγικό τρόπο, τις ενσωμάτωνε στο τελικό της έργο. Και το αποτέλεσμα ήταν κάθε φορά, μια αυθεντική, καινοτόμα, ιδιαίτερη πρόταση.
Τα ρούχα της είναι μια πρόκληση για τη σημερινή γυναίκα. Είναι κομμάτια που φοράς γιατί αγαπάς να είσαι ο εαυτός σου και να εκφράζεσαι με πληρότητα μέσα στο ελάχιστο.
Όταν μου έφερε την πρόσκληση για την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής, αισθάνθηκα βαθιά συγκίνηση στη συνειδητοποίηση ότι αυτό κορίτσι δεν παύει να εκφράζει κάθε στιγμή τον πλούσιο κόσμο που έχει μέσα της με εικόνες. Και στη διαπίστωση ότι αυτό είναι τελικά το κομμάτι που λείπει από την Ελληνική Μόδα. Αυθεντικοί δημιουργοί με βαθιά συναίσθηση της σημερινής πραγματικότητας.
Τα «Αστικά Ξωτικά» παρουσιάζουν τον κόσμο αλλιώς! Όχι έτσι όπως τον μαθαίνουμε ή όπως τον περιμένουμε να είναι. Μας περιγράφουν την αλήθεια της πραγματικότητας, πάνω στο χαλί του σύγχρονου παραμυθιού, με την ελπίδα να μας κατευθύνουν στην ζωή που δε θα χρειάζεται να χρησιμοποιούμε καθρέπτη για να αναγνωρίσουμε τους εαυτούς μας. Θα ήμαστε εκεί. Στην κάθε μέρα μας! Έτσι ή αλλιώς.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένη πως, αν ο χώρος της Μόδας κερδίσει τη Βίκυ, μόνο κερδισμένος θα βγει. Αν και το μόνο σίγουρο είναι πως η Βίκυ θα κάνει πάντα αυτό που την ευχαριστεί βαθιά…

Anastasia Avioti
Ενδυματολόγος, Σχεδιάστρια / Προγνώστης Μόδας

Pin It on Pinterest