fbpx

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, το CATWALK της Σχολή Μόδας AVIOTI FASHION ED, στο ΑΘΗΝΑΙΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Συμμετείχε για μια ακόμη φορά στο 7ο NGFL με το τμήμα της BESPOKE & HAUTE COUTURE, που εκπαιδεύει μελλοντικούς créateurs.

Ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμού και κατασκευής ρούχου κατά παραγγελία, νυφικού, ρούχου πολυτελείας αλλά και κομματιών Υψηλής Ραπτικής.
“ΕΡΩΤΑΣ ΘΕΣΜΟΣ” και η γοητεία της γυναίκας μέσα στο πέρασμα του χρόνου ήταν το concept των δημιουργιών των τελειοφοίτων του τμήματος.
Η ερωτευμένη γυναίκα, διαθέτει τη δύναμη να παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό της. Στο πέρασμα του χρόνου, διαφορετικά χαρακτηριστικά και στοιχεία συνέθεταν την έννοια της θηλυκότητας. Όπως και να ΄χει, το ζητούμενο ήταν, φορώντας ένα “φουστάνι”, η παρουσίας της να μείνει αξέχαστη!

.2
AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 1

Η Μαίρη Καρκαλιά μας περιγράφει την “garconne” εμφάνιση, χωρίς  κορσέδες και άλλα άβολα “undergarments”  ώστε οι γυναίκες να κυκλοφορούν ανέμελα και  ελεύθερα κατά τη διάρκεια της εποχής τζαζ. Κρόσσια, φτερά,  κεντήματα και παλαιωμένα χρώματα, πλαισίωσαν δύο δημιουργίες , με τέλεια κίνηση!

AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 2
AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 3
AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 4

Το θηλυκό σχήμα της δεκαετίας 50 , με τη σφιχτή μέση, μια γοητευτική τάση που έθεσε τον τόνο για κλασική και διαχρονική εμφάνιση, ενέπνευσε την Αρμέλα Παρτάλη , η οποία παρουσίασε μαύρη τουαλέτα κατασκευασμένη μαγικά, με την τεχνική moulage! Καθώς επίσης, μας εντυπωσίασε με την άψογη εφαρμογή και ραφή, την απόλυτη απλότητα αλλά και κομψότητα δύο δημιουργιών εμπνευσμένων από τη δεκαετία του 90.

AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 5
AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 6

“Τη δεκαετία του 60 η μόδα εξέφρασε πολιτιστικές και κοινωνικές μεταβολές μέσω ενδυμάτων, όπως φορέματα γραμμής Α, που έδειξαν τα πόδια των γυναικών και τους έδωσαν επιπλέον ύψος”, μας εξηγεί η Ελισάβετ Τσελεπάκη με το θεαματικό μίνι νυφικό!
Και από την ίδια, Crop Top, bell bottom pants από δαντέλα και Wide-Brimmed Hats για έμφαση στη δεκαετία του 70.

AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 7
AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 8

Η Αλεξάνδρα Κίκινα μας παρουσιάζει τη  δεκαετία του ’80 με το σύνθημα “μεγαλύτερο ίσον καλύτερο”. Η γυναίκα των  ’80ς στόχευε στην κορυφή, πράγμα που σήμαινε ότι όλα ήταν μεγαλύτερα – τα μανίκια, οι βάτες των  ώμων τα μήκη, οι γραμμές. Η Αλεξάνδρα υπηρέτησε πιστά το concept, δημιουργώντας εντυπωσιακούς όγκους!

AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 9

Παραδοσιακό νυφικό ως νέα πρόταση για το σήμερα, παρουσίασε η Μαριλίζα Λούντζη, εντυπωσιάζοντάς μας για την πρωτοτυπία με την οποία δούλεψε πάνω στο συγκεκριμένο concept !

AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 10
AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 11

Ενώ η Φρόσω Αλεξοπούλου,  μαθήτρια από των τμήμα Σχεδιαστών,  μας μετέφερε στην πολιτισμική επιρροή που υιοθετούμε στο σχεδιασμό του νυφικού της εποχή μας,  κατά την οποία η μετανάστευση είναι πιο έντονη από ποτέ.

AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 12

Οι νέοι σχεδιαστές μόδας κέρδισαν τις εντυπώσεις και χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό που απαρτιζόταν από Δημοσιογράφους, Σχεδιαστές Μόδας καθώς και καθηγητές, απόφοιτους και φίλους της Avioti Fashion ED.

AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 13

“Don’t give up” το μήνυμα του ΝGFL7 (New Generation Fashion Lines), το οποίο πραγματοποιήθηκε στον υπέροχο Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς» στο Βοτανικό στις 5-6 Οκτωβρίου, και συνδύασε για ακόμη μια φορά τη μόδα με την τέχνη. Το NGFL είναι διοργάνωση ανάδειξης νέων ταλέντων στο χώρο της Μόδας & της δημιουργίας που δίνει χώρο στη νέα γενιά δημιουργών να συστηθούν στο αγοραστικό κοινό και να αναδείξουν το ταλέντο τους, με Catwalks, την καλλιτεχνική διεύθυνση των οποίων υπογράφει ο fashion expert Μιχάλης Πάντος!

AVIOTI FASHION ED στο NGFL7 14

‘MEMORIES’ η έκθεση ζωγραφικής με τις  δημιουργίες  70 καλλιτεχνών , στο πλαίσιο του NGFL7 που επιμελήθηκε ο Χρήστος Πετρίδης  και προσέλκυσε πολλούς ένθερμους υποστηρικτές της τέχνης.

Ευχαριστούμε θερμά!

Υπεύθυνη προγραμμάτων: Anastasia Avioti
Concept Design: Μαρίνα Πολυμέρη
Επιμελητές εκπαιδευτικοί: Δημήτριος Ορδουλίδης, Πάνος Θάνος, Ιωάννα Καλογεροπούλου, Παναγιώτα Τσάκαλου.
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Τζένυ Οικονόμου Ρίζου

Pin It on Pinterest